Tuchoraz – Snad se nejednalo ani o derby, soudě dle atmosféry. Neslané nemastné utkání rozhodla jediná branka, která padla z kopačky Doksanského do sítě Liblic. Emoce vzplály až v závěru utkání, nebylo to však nic mimořádného.

FOTOGALERIE (Kolínský deník)

„Očekávali jsme, že v tomto zápase půjde tabulkové postavení stranou a Liblice budou nepříjemným soupeřem a utkání bude vyhecované. Ne vše se však potvrdilo. V prvním poločase jsme neproměnili několik brankových příležitostí. Bohužel jsme po poločase vedli jen o jednu branku, kterou vstřelil Doksanský. S tím jsem tedy rozhodně spokojený nebyl,“ vracel se k nevyužitým šancím hrající trenér Tuchorazi Lukáš Trnka.

„V druhém poločase chtěli kluci hrát, což mě potěšilo, ale opět tam byly naše neproměněné šance, které mohly utkání rozhodnout. Jednobrankový náskok byl ošidný, ale podařilo se nám ho udržet až do konce,“ zhodnotil stručně druhý poločas Trnka.

„S přístupem kluků a plněním pokynů jsem byl dneska spokojen. Věděli jsme, že když pohlídáme Nekolného s Hrstkou, tak budou Liblice poloviční, to se v utkání potvrdilo,“ dodal Trnka.

„Myslím si, že jsme dneska přijeli nahecovaní poprat se tu o body, ale bohužel to pak zůstalo v kabině a na hřišti to nebylo vůbec znát, že jde o derby. Co se týká bojovnosti a fotbalovosti, tak jsme podali na podzim snad nejhorší výkon. Roli v tomto utkání hrála i marodka našich stěžejních hráčů, k té se po dnešním utkání přidali další dva. Bylo to prostě špatný. Tuchoraz měla dneska samozřejmě víc brankových příležitostí, většinou po našich chybách. I přes snahu našeho brankáře dokázala alespoň jednu proměnit a to stačilo,“ hodnotil utkání zklamaný liblický trenér Petr Samek.

„Bohužel dneska jsme kromě náznaků v útoku nic kloudného nevymysleli. Jsem zklamán z nasazení a přístupu našich hráčů. I z tohoto důvodu je výhra domácích zasloužená,“ uznal Samek.

Jak šly minuty

19. Dlouhý nákop propadl za obranu Liblic, kde se k němu dostal Rozumný. Ten zpracoval míč a poslal ho na zadní tyč, kam si naběhl Vostrovský. Jeho pokus však dokázal s vypětím všech sil přibrzdit Fott a hostující brankář Hanuš vyrazil míč na roh.
26. Rozumný se opět dostal za obranu Liblic, bohužel pro domácí diváky zakončil svůj nájezd střelou vedle tyče.
35. Tuchorazský Havránek se probil středem obrany až do střelecké pozice, místo zakončení však volil zpětnou přihrávku na Doksanského. Ten měl na penaltě tolik volného prostoru, že si ještě stačil míč v klidu zpracovat a poslat ho nad bezmocného Hanuše – 1:0.

O den dříve se na stejném hřišti utkaly rezervní týmy obou celků. Nedočkaví diváci v něm viděli prohru domácích 0:2.

Branka: 35. Doksanský.

Rozhodčí: Nehasil. ŽK: T. Černý – Hrstka, Nekolný. Diváci: 60. Poločas: 1:0.

Tuchoraz: Matoušek – Franek, Trnka, L. Novák, J. Černý – Zimmermann, Doksanský (89. Borovička), T. Černý, Vostrovský (65. A.Vosecký) – Rozumný (88. Kolkop), Havránek.

Liblice: Hanuš ml. – Fott, Šmejkal, Sobotka, Vlk – P.Nouzák (46. Flieger), Dušek, Nekolný, Kovačka – Hrstka, J. Nouzák.

Zdroj: Kolínský deník