Liblice – Prohrávali o dva góly, přesto se nevzdali a ještě dokázali zápas dotáhnout do pokutových kopů. A v nich si libličtí fotbalisté připsali do tabulky I. B třídy druhý bonusový bod. V normální hrací době skončil jejich domácí duel s Bílým Podolím 3:3. Na penalty vyhráli 5:4.

„Zápas pro nás nemohl začít lépe, když jsme asi v 5. minutě dostali možnost zahrávání pokutového kopu. Bohužel ale Nekolný podklouzl a trefil jen tyčku. To povzbudilo hosty a i když jme měli asi více držení míče, tak jsme si nic nevypracovali a hrozili hosté. V 16. minutě zatáhl hostující útočník míč po naší pravé straně a naservíroval balón k desítce spoluhráči a ten nikým neatakován v pohodě zavěsil. Hosté hrozili hlavně ze standardek a po jedné strefili i břevno. Před přestávkou navýšilo Bílé Podolí vedení, když jsme ztratili míč a hostující útočník si ve vápně poradil na výbornou a prostřelil Hanuše. Naštěstí skoro po rozehrávce jsme snížili, když si vzal Nekolný balón, došel na vápno a propálil vše, co mu stálo v cestě,“ uvedl vedoucí mužstva Jiří Pospíchal.

„Mysleli jme, že nás to nabudí do druhého poločasu, ale zase jsme nechytli začátek a jediný nebezpečný hostující útočník nám dal gól. Opět jsme trestuhodně propadli v bránění. Po této brance se hosté uchýlili k nakopávaným a zakopávaným balónům. Nám se podařilo snížit po Hrstkově akci, který dával zleva balón před bránu a Petr Nouzák předskočil gólmana a zavěsil. Patnáct minut před koncem jsme se dočkali zaslouženého vyrovnání, když hostující brankář zboural Hrstku, a ten ač otřesen, s přehledem proměnil penaltu. Poté to z naší strany byl křečovitý tlak a už jsme nedokázali vymyslet pořádnou smysluplnou akci. Byla to asi zasloužená remíza, protože my jsme měli trošku více ze hry, ale hosté byli zase nebezpečnější. V penaltovém rozstřelu jsme měli více štěstí my a připsali si druhý bod do tabulky. Dnes to byla neskutečná kopaná a vyhrál šťastnější tým. Pokud ale chceme nadále hrát I.B třídu, tak takovéhle soupeře musíme porážet za tři body,“ konstatoval Jiří Pospíchal.

Branky: 43. Nekolný, 56. Nouzák, 76. Hrstka z PK – 16. Chmelař, 42. a 49. Švadlenka.

Rozhodčí: Nepovím. Diváci: 80. Poločas: 1:2.

Liblice: Hanuš ml. – Fott, Šmejkal, Sobotka, Kovačka – J. Nouzák (46. Rohn), Dušek, Vlk (46. Flieger), P. Nouzák – Hrstka, Nekolný (80. Vondrášek).

Kutnohorský deník

Liblice – Fotbalisté Bílého Podolí uhráli ve 12. kole I. B třídy bod na hřišti Liblice, i když v zápase vedli už 3:1. Nakonec prohráli 4:3 po penaltovém rozstřelu.

„Ve druhé minutě kopali domácí penaltu, ale nedali ji,“ oddychl si trenér Bílého Podolí Bohuslav Šváb. V 16. minutě otevřel skóre hostující Chmelař a ve 42. minutě zvýšil na 2:0 pro podolské Kobylky T. Švadlenka. Jenže domácí také vzápětí skórovali, když snížil Nekolný – 1:2.

Po přestávce se hostům vydařil vstup do druhé půle. Tomáš Švadlenka zvýšil ve 49. minutě na 3:1. „Už jsme si mysleli, že zápas uhrajeme, ale domácí snížili na dva-tři. Pak už jsme nevěděli, co se děje. Čtvrt hodiny před koncem kopali domácí další penaltu a tu už proměnili. V penaltovém rozstřelu také Liblice uspěla,“ popsal Šváb.

„Zápas jsme měli vyhrát,“ měl po zápase jasno hostující trenér, „Průběh byl jasný, i když jsme slezli hrobníkovi z lopaty, když domácí nedali první penaltu. Za stavu tři-jedna jsme měli zápas dohrát. První poločas jsme jakžtakž hráli, ale ve druhé půli jsme vyklidili pole. Akorát jsme se dohadovali. Někteří hráči nemají psychicky na to, aby I. B třídu hráli.“

Liblice – Bílé Podolí 4:3 pk (1:2 – 5:4)

Branky: 43. Nekolný, 56. P. Nouzák, 76. pok. kop Hrstka – 16. Chmelař, 42. a 49. T. Švadlenka.

Rozhodčí: Nepovím – Hurych, Šafránek. ŽK: Sobotka – Červinka, L. Toman, M. Šváb, Jelínek. Diváci: 80.

Liblice: Hanuš – Fott, Šmejkal, Sobotka, Kovačka, J. Nouzák (46. Flieger), Dušek, Vlk (46. Rohn), P. Nouzák, Hrstka, Nekolný (80. Vondrášek). Trenér Petr Samek.

Bílé Podolí: Červinka – Kupka, Semínko, L. Toman, Svoboda – Čakovský, Šálený, M. Šváb, Jos. Fejfar (75. Jelínek) – T. Švadlenka, Chmelař (80. Hájek). Trenér Bohuslav Šváb.

Zdroj: Kolínský & Kutnohorský deník