Sadská – Jaro nezačalo pro Liblice šťastně. V okleštěné sestavě se představily na hřišti Sadské, kde sice vedly, ale nakonec si ze souboje dvou zachraňujících se týmů v I. B třídě odvezly porážku 1:2.

„K důležitému zápasu jsme nastoupili bez několika hráčů základní sestavy. Na velkém hřišti jsme chtěli hrát ze zabezpečené obrany a vyrážet do rychlých brejků, protože na to máme v útoku hráče. Dařilo se nám to asi třicet minut, během kterých měla Sadská nějaké rohy a standardky, ale bez vážnějšího zakončení. Pak se nám sice podařilo jít do vedení, ale o několik minut později jsme se o něj vlastní chybou připravili, když jsme pustili soupeře do rychlého brejku a ten šancí nepohrdl. Na začátku druhého poločasu bylo ještě hůř. Měli jsme míč pod kontrolou a šli do přečíslení, bohužel se balon dostal k bekovi, který ho nakopl dopředu, pak následoval na půlce prohraný souboj a ve výsledku šlo pět hráčů domácích proti našemu stoperovi. Toho útočící pětice prohodila, stejně jako vybíhajícího brankáře a zakončením do prázdné branky se Sadská dostala do vedení,“ popsal zásadní okamžiky utkání liblický trenér Petr Samek.

„Dnešní utkání bych viděl jako remízové. Sadská těžila z našich velkých chyb, které stoprocentně dokázala potrestat. Pak měla stejně jako my několik standardních situací bez využití. My jsme měli v útoku několik příležitostí, které by při větším fotbalovém umu šlo v góly přetavit. Bohužel se tak nestalo. Vzhledem k tomu, v jakém jsme nastoupili složení, si tým zaslouží pochvalu,“ dodal Samek.

Během zimní přestávky došlo v týmu jen k malým změnám. Na přestup do Liblic zamířil útočník Karel Rozumný, který doposud působil v dresu Tuchorazi. Na hostování přišel Pavel Batelka, který je hráčem Plaňan. Ten se bohužel hned zařadil na už tak početnou marodku. Jinak kádr zůstává pohromadě jako na podzim. V jarních záchranářských bojích bude nadále pomáhat i nestárnoucí Miroslav Šmejkal a očekává se také uzdravení několika dlouhodobě zraněných hráčů, jako třeba Petra Nekolného.

Branka: 34. Hrstka.

Rozhodčí: Mucha. ŽK: 3:3. Diváci: 80. Poločas: 1:1.

Liblice: Hanuš ml. – Kovačka, Bubník, Fott, F. Řípa – Pačes, Pop, Dušek, Rohn (80. Lanc) – J. Nouzák (80. P. Nouzák), Hrstka.

Nymburský deník

Sadská – Sadský trenér Milan Svoboda před startem jarních odvet v I.B třídě uvedl, že jeho tým má za cíl se zachránit. A tomu také odpovídal vstup jeho týmu do sezony. Domácí fotbalisté vyhráli nad Liblicemi.

SADSKÁ – LIBLICE 2:1

„Kdybychom vedli do desáté minuty tři nula, byl by klid. Jenže místo toho jsme inkasovali. Pak se nám podařilo vyrovnat a měli jsme další šance. A nakonec jsme i přidali druhý gól a nějak jsme to uhráli. Výkon byl dobrý, ale naše mládí je nezkušené a takové zápasy nezvládá. Co jsme nedali, to bylo tragické,“ uvedl hrající trenér vítězného celku Milan Svoboda.

A na odlehčení přidal: „Fanda Farkaš přibral dvě kila a to běhání už mu moc nejde,“ smál se Svoboda.

Branky: 37. a 53. L. Svoboda – 34. Hrstka.

Rozhodčí: Mucha. ŽK: 3:3. Diváci: 80. Poločas: 1:1.

AFK Sadská: Šaroch – Kreische, Čapek, Janiga, Štěpán – L. Svoboda, Farkaš, M. Svoboda, Hubáček (90. Jirásek) – Plot, Fér (58. Štácha).

Zdroj: Kolínský & Nymburský deník