Liblice – Měli převahu, ale neplodnou. Libličtí fotbalisté sice soupeře přehrávali, doplatili ale na špatnou koncovku. Poprvé v letošní sezoně I. B třídy zaváhali před vlastními diváky. Nestačili na Bílé Podolí a prohráli 1:4.

FOTOGALERIE (pí. Havlínová, www.liblice.estranky.cz)

„Dnešní zápas se nám krutě nevyvedl. Soupeř měl čtyři střely na bránu, které jsme mu věnovali chybami a dal čtyři góly,“ konstatoval vedoucí týmu Jiří Pospíchal.

„Bílé Podolí přijelo s jasnou taktikou, že to zabetonují a budou vyrážet po dlouhých nákopech do brejků. Od úvodu jsme tedy měli balón na svých kopačkách a tvořili hru. Bohužel jsme hráli jen po vápno. Hned v 10. minutě jsme věnovali hostům standardku, kde jsme špatně přebrali hráče a nezareagovali na jejich náběh a hostující záložník prostřelil našeho gólmana. Do konce poločasu jsme hráli na polovině hostí, ale opět bez nějaké výrazné šance,“ popsal důležité okamžiky první půle Jiří Pospíchal.

„Do druhé půle jsme šli s tím, že je dost času na otočení, že kvalita je na naší straně. Ale hned po dvou minutách nás srazily naše chyby. Nejdříve jsme věnovali Podolí trestňák a následnou střelu z něj gólman podcenil a hosté se dostali do trháku. Následně se nám po závaru podařilo snížit, když Ploc dorážel do prázdné brány. I dále jsme kontrolovali míč a hráli u soupeře na půlce, ale nedařilo se nám dát nějakou finální přihrávku. Soupeř měl jen nějaké standardky, ale i poté dokázal potřetí udeřit, když po jednom nákopu do našeho vápna jsme nebyli důrazní, nedokázali odehrát míč, a tak se ho zmocnil soupeř a propálil vše, co mu stálo v cestě. Potom hosté definitivně přestali hrát fotbal a postavili se před vápno a jen odkopávali balóny. My jsme z našeho tlaku ale nic nevytěžil. Nejdříve Bázlika vychytal gólman a pak naše dvě střely skončily na břevně. V 90. minutě po jednom nákopu do naší otevřené obrany utekl hostující záložník a přidal čtvrtý gól. Dnes se potvrdilo, že jen fotbalovostí se vyhrát nedá, že se musí přidat i bojovnost a musí se jezdit po zadku, jako nám předvedl soupeř,“ dodal Pospíchal.

Branky: 49. Ploc – 10. a 90. Vítek, 47. Fejfar, 63. Netáhlo.

Rozhodčí:Čermoch. ŽK: 3:3. Diváci: 120. Poločas: 0:1.

Liblice: Grůša – Pop, Batelka, P. Nouzák, F. Řípa – Pačes (67. Sochor), Ploc, Nekolný, Bázlík – Hrstka, Hybner (46. Rozumný).

Zdroj: Kolínský deník