Kolínský deník / Samek: Kluci mě potěšili, takhle se hraje o důležité body

Liblice – Velká spokojenost zavládla po závěrečném hvizdu v Liblicích. Domácí fotbalisté dokázali do jarní odvet v nejnižší krajské soutěži vstoupit vítězstvím. Loučeň porazili 2:0.

„Do utkání jsme šli s nasazením a chtěli jsme to urvat. Nemyslím si, že jsme byli herně lepší, ale dokázali jsme si vypracovat několik šancí. Bohužel se nám je nepodařilo využít, navíc jsme neproměnili ani penaltu. Byl to vyrovnaný zápas, hlavně tedy boj, kdy nás ale soupeř nedokázal prakticky ohrozit. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu,“ uvedl domácí lodivod Petr Samek.

„O poločase bylo třeba si některé věci vysvětlit. Sáhli jsme i ke střídání, abychom byli ve vápně nebezpečnější a dokázali se prosazovat. Netrvalo to dlouho a po změně stran se nám podařilo jít do vedení, kdy jsme míč do branky opravdu dotlačili. Navýšit skóre se nám povedlo až v závěru, kdy jsem už dokázali proměnit penaltu,“ oddechl si liblický trenér.

Jeho tým si výhrou do dalších záchranářských bojů dodal sebevědomí.

„Možná jsme nebyli o tolik fotbalovější, ale určitě jsme byli důraznější a bojovnější. Rozhodně jsme za vítězstvím šli víc. Kluky je třeba za výkon pochválit. Bylo na nich vidět, že chtějí vyhrát, podle toho odpovídalo právě to nasazení, které nám pomohlo k tolik důležitým bodům. Opravdu jsem spokojen,“ dodal šťastný Petr Samek.

Branky: 53. Fott, 87. Pop z PK. Poločas: 0:0.

Liblice: Matoušek – P. Nouzák, Pop, Fott, F. Řípa – Pačes (46. Sochor), Vlk (89. Plachý), Bázlík, Hejda (71. Vosecký) – Hrstka (90. Strnad), Vostrovský (87. Bubník).

Zdroj: Kolínský deník

 

Nymburský deník: Loučeň se neprosadila, kouč nebyl spokojený

Liblice – Fotbalisté Loučeně odehráli zápas I.B třídy o záchranu. Oba týmy neproměnily v prvním poločase žádnou šanci. Až ve druhé půli domácí Liblice vstřelila první branku a na konci utkání přidala další. Tak zápas i skončil a Loučeň se soustředí na další víkendový mač.

Liblice – Loučeň 2:0

Zápas se hrál na velmi těžkém terénu, se kterým se lépe vyrovnali domácí. Utkání bylo hodně o bojovnosti a kvůli těžkému terénu, moc krásy nepobralo ani z jedné strany. „Přišlo mi, že domácí vstoupili do zápasu s větší chutí a vervou. Bylo i pár situací, ve kterých nám chybělo štěstí, ale náš výkon neodpovídal tomu, že hrajeme o záchranu. Takže musím uznat, že soupeřovo vítězství bylo zasloužené a my se musíme soustředit na další utkání,“ řekl o zápase trenér hostujícího celku Otakar Ottomanský.

Branky: 53. Fott, 87. Pop (z PK). ŽK: 4:5. Rozhodčí: Vyhnal. Diváci: 70. Poločas: 0:0.

Loučeň: Bednář – Špalda (22. Sutter), Vlasák, Ladra (74. Peterka), Prisčák, Holánek, Štěpánek, Holub, Kadlec, Bašus, Mareš.

Zdroj: Nymburský deník

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *