Fotogalerie Kolínský deník

Liblice přišly v závěru o cenný skalp

Liblice – Překvapení bylo na dosah. Libličtí fotbalisté však neudrželi vedení proti favorizované Sokolči a inkasovali v samém závěru. Po výsledku 2:2 tak utkání I. B třídy musely rozhodnout pokutové kopy, které zvládli lépe hosté (3:4).

„Do zápasu jsme šli s pokorou a chtěli se pokusit získat alespoň bod, to se nám sice podařilo, ale vzhledem k průběhu mrzí, že je jen jeden,“ byl bezprostředně po utkání hodně zklamaný liblický trenér Petr Samek.

A nebylo se mu moc co divit. Utkání nezačalo pro Liblice špatně, dva náznaky předznamenaly, že domácí budou chtít soupeře potrápit. Chvíli na to ukázal důraz ve středu hřiště Bázlík a poslal do brejku Hrstku, který i přes atak hostujícího brankáře dostal míč do sítě.

Sokoleč působila zaskočeně a silný vítr ve spojení s nerovnostmi terénu byly překážky, které jen s obtížemi překonávala. Přesto se dokázala dostat do nebezpečných šancí.

Vyrovnání se dočkala z rohového kopu, kdy se hlavou prosadil Suchánek.

Domácí to ovšem nepoložilo a ještě do poločasu si dokázali vzít vedení zpátky. Za dlouhým míčem se vydal Vostrovský, před kterým zahrál malou domů hostující Müller, ta byla ale příliš krátká a namazal tak jen rozběhnutému liblickému záložníkovi do velké příležitosti. Vostrovský zachoval klidnou hlavu a s přehledem nabídnutou šanci proměnil.

Po změně stran boj pokračoval, ze hry měli sice více hosté, ale šance byly k vidění na obou stranách.

Když už to vypadlo, že se bude pod vysílačkami slavit, tak přišla kolmá přihrávka do strany a následný centr před branku dokázal Mejzr dorazit z brankové čáry do sítě.

„Doplatili jsme na to, že neumíme takový zápas dohrát zkušeně ke třem bodům. Ke konci utkání tam byly situace, které se daly určitě takticky lépe zvládnout, ale my to prostě lépe nevyřešili. Kdyby nás soupeř celý zápas tlačil a byl jednoznačně lepší, tak bod bereme, ale takhle to bylo i o štěstí a to se přiklonilo k soupeři,“ smutnil Samek.

„V zápase nám chyběli oba stopeři a bylo tak třeba sestavu trochu pozměnit. Ale myslím si, že to kluci dokázali odehrát dobře. Bojovali, chtěli se opravdu o body poprat. Bohužel jsme se nevyvarovali taktických chyb, které nás stály drahocené body a to v naší situaci prostě hodně bolí,“ dodal Petr Samek.

Branky: 7. Hrstka, 42. Vostrovský – 39. Suchánek, 89. Mejzr. Poločas: 2:1.

Liblice: Matoušek – Vosecký, Rohn, P. Nouzák, F. Řípa – Vostrovský, Vlk, Bázlík (55. Pačes), Hejda – Hrstka, Sochor.
Zdroj: Kolínský deník

 

Nymburský deník:

Sokoleč odvrátila blamáž těsně před koncem a sebrala dva body

Liblice – Další svůj zápas v jarní části sezony v krajské I.B třídě odehrála Sokoleč se soupeřem v Liblicích. Trenér s výkonem moc spokojený nebyl. Po prvním poločase vyhrávali domácí fotbalisté o gól 2:1. Sokoleč ale v závěru vyrovnala na 2:2 a nakonec utkání došlo k penaltám. Z nich vyšli lépe fotbalisté Sokolče.

Liblice – Sokoleč 2:2, na penalty 3:4

Sokoleč předvedla podle slov trenéra Jiráka jeden z nejhorších výkonu v letošní sezoně. Nerozhodný stav po devadesáti minutách trefil těsně před koncem Mejzr. „Nedokázali jsme si poradit s taktikou soupeře ´bum prásk´. A jen díly velké vůli v závěru utkání máme nakonec zlaté dva body,“ uvedl po utkání trenér sokolečského mužstva Robert Jirák.

Branky: 7. Hrstka, 42. Vostrovský – 39. Suchánek, 89. Mejzr. ŽK: 2:1. Rozhodčí: Pospíšil. Diváci: 100. Poločas: 2:1.
SK Sokoleč: Shokodko – Müller, Šťastný, Trumpus (77. Zápotocký), Suchánek, Němec, Kozel, Mejzr, Hlavatý (46. Půlpán), Auer, Svoboda.

Zdroj: Nymburský deník

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *