K Liblicím se konečně obrátilo štěstí čelem

Pátek – Libličtí fotbalisté se v dalším kole I. B třídy představili na půdě Pátku, tedy dalšího soupeře ze spodních pater tabulky. Body potřebovaly oba celky a každý chvilku tahal pilku. K radosti hostujícího celku z toho byla remíza 2:2 a následná výhra na penalty pro tým z Kolínska.

„Očekávali jsme, že na nás domácí vlítnou a budou diktovat tempo hry. Opak byl ale pravdou. Překvapila nás jejich pasivita, kdy hráli na brejky a spoléhali na standardní situace. Často jsme tak měli míč na kopačkách a měli tolik prostoru, až jsme museli začít tvořit. A přišla i vedoucí branka, kdy po odrazu od břevna stál Vostrovský tam, kde měl,“ popsal první poločas liblický trenér Petr Samek.

Po průběhu prvního poločasu věděli libličtí hráči moc dobře, že by byla velká škoda vracet se z Pátku s prázdnou. Na hřiště se tak vraceli s odhodláním zbytečně si utkání nezkomplikovat.

„Bohužel hned z kraje poločasu jsme po nedorozumění brankáře se stoperem z rohu inkasovali. Deset minut na to dokonali domácí obrat, kdy se prosadili po centru ze strany. Až nepříznivý stav nás znovu nakopl. Měli jsme lepší pohyb, zvýšili nasazení a snažili se se zápasem ještě něco udělat. Už v nastaveném čase mi hlavou problesklo, že jen my jsme snad jediní specialisté, jak neudržet míč u soupeřovy branky a ještě z toho inkasovat. Ale ukázalo se, že je ještě jeden takový tým, a to Pátek. Ten nedokázal míč udržet v dostatečné vzdálenosti a po našem posledním zoufalém nákopu se míč dostal k Bázlíkovi, který ho naprosto geniálně trefil snad z pětadvaceti metrů. Tahle krása nám zaručila bod a penalty. V nich jsme byli úspěšnější a získali z utkání celkově dva body,“ přiblížil vývoj druhého poločasu spokojený hostující trenér Samek.

O bojovnosti utkání hovořil i fakt, že Liblice musely z nejrůznějších důvodů několikrát ošetřovat hráče za lajnou a útržky zápasu tak hrály v deseti. Nakonec se k nim ale obrátilo štěstí čelem a z Pátku vezou velmi důležité dva body.

Branky: 48. Jirásek, 57. Baran – 22. Vostrovský, 90+2. Bázlík. Poločas: 0:1.

Liblice: Matoušek – Vostrovský, Pop, P. Nouzák, F.Řípa – Pačes, Fott (59. Rohn), Bázlík, Hejda (77. Plachý) – Hrstka (70. Vosecký), Sochor.

Zdroj: Kolínský deník

Nymburský deník:

To zamrzí. Pátek dostal gól v nastavení

Pátek – Sahali po všech bodech, byli hodně blízko. O vítězství ale přišli v nastavení. Fotbalisté Pátku hráli v dalším zápase I.B třídy nerozhodně s týmem Liblic, druhý bonusový bod získali v penaltovém rozstřelu hosté.

Pátek – Liblice 2:2, na penalty 6:7

Zápas začal Pátek aktivně a první poločas byl lepší. „Soupeř nakopával dlouhé balony na středního útočníka. My jsme si s tím ale docela poradili. Těch šancí tedy celkově moc nebylo. Udělali jsme jednu zbytečnou chybu, když jsme nechali na malém vápně soupeřova hráče.  Byli jsme ale nadále aktivní, a z toho vyplynuly další šance. Je škoda, že jsme alespoň jednu z nich neproměnili,“ litoval trenér Pátku Milan Švábenský.

V 92. minutě Pátek na soupeřově polovině u rohového praporku ztratil zbytečně míč. Balon se dostal rychle do opačného vápna, a hosté vyrovnali. „Penalty se nám nepovedly. Hrála tam hodně i psychika z obdrženého zbytečného gólu. Je to škoda, byli jsme lepší. Šance byly a měli jsme to dohrát v klidu. Dlouhodobě dostáváme laciné góly po individuálních chybách. Nedá se nic dělat. Musíme zvednout hlavu a bojovat dál,“ dodal Švábenský.

Branky: 48. Jirásek, 57. Baran – 22. Vostrovský, 90+2. Bázlík.  ŽK: 1:2. Rozhodčí: Šnýdr. Diváci: 120. Poločas: 0:1.

TJ Pátek: Kmoch – Ryšánek (90. Leština), Kohoutek, Kalina, Sporiš – Mašinda (90. Novák), Stehlík (46. Baran), Bulíř, Jirásek – Grospič, Bartheldy.

Zdroj: Nymburský deník

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *