Fotogalerie Kolínský deník

Liblice v derby urvaly důležité vítězství

Liblice – Záchranářský souboj byl k vidění v Liblicích, kde domácí poměřili síly s Pečkami. Vzhledem k postavení v tabulce I. B třídy skupiny C potřebovaly oba týmy nutně bodovat. Spokojenější byli po závěrečném hvizdu domácí, kteří po napínavé koncovce udolali svého soka 3:2.

Zápas sice příliš fotbalové krásy nepobral, přesto se diváci nenudili. Kromě pěti branek bylo k vidění i několik dalších šancí, které po gólu volaly.

Slibné příležitosti z kraje zápasu promarnili domácí. Na druhé straně po Novotného sklepnutí uháněl sám na branku Růžička, ten si však míč předkopl víc, než bylo třeba a Matoušek rychlým výběhem z branky zachránil Liblice. Další pokusy Hrstky a na druhé straně Richtera skončily mimo branku.

Jediný gól prvního poločasu vstřelily Pečky. Jedlička zatáhl míč po straně a jeho prudký centr prošel celým vápnem až k Richterovi, který povedenou křížnou střelou z první otevřel skóre.

Po změně stran přišla silná pětiminutovka Liblic. Sochor nejprve uplatnil svůj důraz v souboji s hostujícím obráncem a střelou mimo dosah Kopeckého vyrovnal.

O chvíli později převzal na ofsajdové hraně přihrávku Hrstka, který prudkou střelou nedal pečeckému brankáři šanci. Marné byly protesty hostí, gól platil.

Po hodině hry mohlo být vyrovnáno, bohužel pro Pečky po Králíkově centru trefil Novotný hlavou pouze tyč. O minutu později se měnilo skóre na druhé straně. Bázlík poslal do vápna střílený centr, který dokázal Kopecký pouze vyboxovat k osamocenému Pačesovi a ten ho bez rozpaků poslal do sítě a navýšil vedení Liblic.

Domácí se po této brance zatáhli a zlobit začali především hosté. Z přímého volného kopu trefil Novotný pouze břevno. Deset minut před koncem obral Rohna až příliš snadno o míč Jedlička, který míč potáhl podél brankové čáry a jako na zlatém podnose ho naservíroval Novotnému, ten nepohrdl a snížil.

A pro domácí mohlo být ještě hůř, ovšem Králíkův mazaný pokus z dálky dokázal Matoušek konečky prstů vytěsnit nad branku. V samém závěru přišel závar opět před liblickou brankou. Nejprve Novotný nedokázal v gólové pozici umístit míč hlavou a odrazil ho pouze k nohám Kopeckého, ale ani pečecký brankář nedokázal trefit míč čistě a nasměroval ho mimo branku.

Napínavý souboj tak zvládly lépe Liblice, které dokázaly proměnit víc příležitostí a i díky skvělému Matouškovi v brance získaly důležité tři body.

„Zase se opakoval scénář z posledních zápasů. V úvodu jsme měli několik šancí, které neproměníme, pak se hra vyrovná a my začneme zbytečně ztrácet míče. Z toho vyplývaly standardní situace pro soupeře, ale ty jsme tentokrát díky skvěle chytajícímu Matouškovi přežili bez újmy. První půle nebyla z naší strany moc dobrá,“ popsal úvodních pětačtyřicet minut zápasu liblický trenér Petr Samek.

„V kabině si bylo třeba některé věci vyříkat a došlo i na střídání a to přineslo ovoce. Během několika minut jsme otočili skóre. Fott byl v prostředku hodně znát a svou bojovností strhl i další kluky. Podařilo se nám navýšit vedení a byly tam i další šance, ale bez úspěchu. Pak se nám asi do hlavy dostaly obavy z toho udržet výsledek a zatáhli jsme se, což asi trochu nahrálo soupeři,“ podotkl Samek.

„Tři body jsme urvali, proto určitě převládá spokojenost. Co mě trošku mrzí, že místo klidného dohrání zápasu necháme Pečky snížit a pak se do poslední chvíle strachujeme o výsledek. Stojí nás to pak zbytečné síly navíc,“ byl si dobře vědom zbytečných nervů Petr Samek.

„Věděli jsme, co nás tady čeká. Že to nebude o fotbalovosti, ale především o bojovnosti a nakopávaných míčích. Všichni jsme si uvědomovali důležitost zápasu a kluci ho celkem odbojovali. Nemyslím si, že jsme byli horší, ale na to se nehraje,“ řekl trenér Peček Petr Šafránek.

„Úvodní poločas se nám podařilo výsledkově zvládnout a do kabin jsme šli s vedením. Bohužel po změně stran jsme začali dost nekoncentrovaně a soupeř během chvíle dokázal skóre otočit. Pořád dostáváme laciné branky a to nás srazilo i tentokrát. Soupeř se po navýšení vedení stáhl, začal bránit a hrál na brejky. Nám se podařilo snížit a byly tam i další šance, které volaly po vyrovnání. I díky smůle v koncovce už se nám to ale nepodařilo dotáhnout. Takže body opět nemáme,“ posteskl si pečecký trenér.

„Máme za sebou zápasy s týmy ze spodku tabulky, které pro nás byly důležité, ale bohužel se nám v nich moc nedařilo. Takže teď můžeme doufat, že se nám bude hrát lépe proti týmům, které chtějí hrát fotbal,“ nehází stále flintu do žita Šafránek.

Branky: 47. Sochor, 50. Hrstka, 66. Pačes – 36. Richter, 77. Novotný. Poločas:0:1.

Liblice: Matoušek – Vosecký (46. Fott), Pop, P.Nouzák, F.Řípa – Pačes (83. Šíma), Rohn, Bázlík (77. Hejda), Vostrovský (89. Fusek) – Hrstka, Sochor.

Pečky: Kopecký – Lindner, Modrovič, Lukáš (67. Macháček), J. Konůpek – Richter (50. Křivský), Králík, Pikner, Jedlička (83. Mužík) – Novotný, Růžička (59. D. Konůpek).
Zdroj: Kolínský deník

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *