O výhře Liblice rozhodl už první poločas

Liblice – Daří se jim bodovat a pomalu vyhlíží záchranu. Libličtí fotbalisté dokázali ve dvaadvacátem kole I.B třídy porazit Bílé Podolí 3:0 a připsali si tak další tři důležité body.

„V utkání bylo znát, že nám jde o víc, než Bílému Podolí. My jsme vyhrát potřebovali a tomu bylo třeba i přizpůsobit taktiku. Snažili jsme se hrát důrazně, nevypouštět souboje a být rychlí na míči. Vše se nám dařilo plnit a z tohoto pohledu si myslím, že naše výhra byla zasloužená,“ uvedl trenér Petr Samek.

„Daří se nám získávat body i díky zkušenostem z posledních let, kdy jsme také hráli do poslední chvíle o záchranu. To je prostě věc, kterou v sobě mají kluci zakořeněnou a jsem moc rád, že když jde do tuhého a jsou pod tlakem, tak si umí poradit,“ viděl velkou výhodu v záchranářských zkušenostech Samek.

Toho po utkání mrzelo zranění Sochora, kterého po nezaviněném souboji musela odvézt sanitka.

„Doufám, že to nebude dlouhodobějšího charakteru,“ měl po utkání obavy o svého svěřence liblický trenér.

Branky: 12. a 32. Hrstka, 39. Sochor. Poločas: 3:0.

Liblice: Matoušek – Vosecký (89. Jáchym), Pop, P. Nouzák, F. Řípa (75. Plachý) – Pačes, Vlk (89. Pospíchal), Bázlík, Vostrovský – Hrstka (81. Šíma), Sochor (63. Hejda).

Zdroj: Kolínský deník

 

Kutnohorský deník:

Podolští v Liblici neuspěli, domácí zvítězili 3:0

Liblice – fotbalisté Bílého Podolí sehráli v sobotu další mistrovské utkání v rámci jarní části I. B třídy, tentokrát proti Liblici. Už po prvním poločase utkání vedlo domácí mužstvo 3:0, během dalších pětačtyřiceti minut žádné další branky nepadly, svěřenci Bohuslava Švába odjížděli bez bodů.

Po dvanácti minutách se síť podolských Kobylek rozvlnila poprvé, když Dastycha překonal domácí Jan Hrstka. Stejný hráč nechal diváky na další přesný zásah čekat dvacet minut, než se prosadil podruhé v utkání. Šest minut před koncem prvního poločasu přidal třetí a zároveň poslední branku utkání Pavel Sochor.

Další mistrovské utkání odehrají fotbalisté bílého Podolí v sobotu 25. května od 17:00 na domácím hřišti, soupeřem jim budou Uhlířské Janovice, další celek z Kutnohorska, bojující o udržení z posledního místa tabulky. Na podzim porazily Uhlířské Janovice svěřence Bohuslava Švába 2:1 na pokutové kopy.

Podolští se nachází pátém místě tabulky I. B třídy s čtyřiatřiceti body. Na poslední Uhlířské Janovice mají náskok dvaceti bodů, na první dvojici Hlízova a Sokolče, která bodově jasně převyšuje ostatní celky, ztrácí jednadvacet bodů.

Liblice – Bílé Podolí 3:0 (12., 32. Hrstka, 39. Sochor)

Liblice: Matoušek – Vosecký (89. Pospíchal), Nouzák, Pop, Řípa (75. Plachý), Vostrovský, Bázlík, Vlk (89. Jáchym), Pačes, Hrstka (81. Šíma), Sochor (63. Hejda). Trenér Petr Samek.

Bílé Podolí: Dastych – Kupka, Šálený, R. Toman, Spáčil – Kubát, L. Štoček, Pulkert, Čakovský (65. L. Štoček) – T. Švadlenka, Weinlich (71. Šejvl). Trenér Bohuslav Šváb.

Zdroj: Kutnohorský deník

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *